Wie wij zijn
We stellen ons voor...

 

RickMijn naam is Rick Martens (1987). Ik groeide op in Den Helder en woon nu in Harderwijk met mijn echtgenote en drie kinderen. In mijn vrije tijd verdiep ik mij in de psyche van de mens en in ontwikkeling en zingeving. Daarnaast besteed ik graag tijd aan mijn familie, sporten en wandelen met mijn hond. Ik vond op jonge leeftijd mijn passie in het boksen. Dit maakte mij zelfverzekerder en was mijn uitlaatklep. Na jarenlang wedstrijd boksen doe ik het nu recreatief.
 
Ik ben vanaf mijn 17e al werkzaam in de zorg en heb veel ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. Momenteel ben ik werkzaam als ambulant begeleider, waarbij ik kinderen, jongeren en volwassenen in het autistisch spectrum met een normaal tot hoog iq individueel begeleidt.
Je ontdekt in het leven van de cliënt niet alleen zijn/haar problematiek, maar ook de mooie kanten. Dit geeft mij veel voldoening. Ik vind het een uitdaging om mensen in hun kracht te zetten door hen inzicht te geven in wie ze zijn.
Naast mijn interesse in de mens en mijn passie in het boksen, heb ik ervaring opgedaan in het bokscoaching:

 • Bokslessen aan jongeren met een lichtverstandelijke beperking
 • Sociale weerbaarheidstraining door middel van bokslessen aan hoogbegaafde kinderen op een basisschool.
 • Bokslessen op een middelbaar beroepsonderwijs.
 • Bokslessen aan Kopp-kinderen. 
 • Personal coaching door middel van boksen.
 • Emotieregulatie - Sociale weerbaarheidstraining door middel van bokslessen aan kinderen en jongeren in het autistisch spectrum met een normaal tot hoog iq.

Na lang het boksen te hebben gecombineerd met hulpverlener zijn neem ik met "Kom uit je Boks" de stap om anderen nog meer doelgericht verder te helpen.

FebeIk ben Fébe Fikse (1983). Samen met mijn man en 3 tieners woon ik 15 jaar in Harderwijk. Gedurende 18 jaar heb ik achtereenvolgens gewerkt in het speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en in het reguliere VMBO. Hierbij heb ik altijd veel voldoening gehaald uit het begeleiden van het persoonlijke proces waar kinderen en pubers inzitten. Nauw contact tussen ouders, school en kind was cruciaal voor een goede ontwikkeling. Juist als het even moeilijk gaat.

Ik vind het fantastisch om bij Kom uit je Boks te werken. Mijn jarenlange ervaring uit het onderwijs en de vechtsport combineer ik nu met passie voor individuele ontwikkeling. Nu ik bij Kom uit je Boks werkzaam ben heb ik gemerkt dat je in een korte tijd zeer veel kan bereiken. Je krijgt een soort push forward in jouw eigen leerproces. Het is mijn doel om kinderen, pubers en volwassenen te laten ontdekken hoe ze weer in hun kracht kunnen komen te staan. Het mooie bij Kom uit je Boks is de combi van (kort) praten en vervolgens de mat op met je blote voeten. Je systeem gaat aan en je brein weet waar je aan wil werken.

Mijn passie voor boksen en zelfverdediging is begonnen door het beoefenen van de Israëlische vechtsport Krav Maga. De mentaliteit die hiervoor nodig is heeft mij zelfverzekerder en krachtiger gemaakt. Momenteel doe ik aan kickboksen. De connectie tussen vechtsport en je mentale gezondheid vind ik echt waanzinnig! Het helpt je verder in je proces.

Afgelopen jaar ben ik getuige geweest van groei bij verschillende kinderen/pubers/volwassenen op het gebied van:

 • Woede regulatie
 • Zelfbewustzijn vergroten
 • Vergroten van zelfvertrouwen
 • Grenzen leren aangeven
 • Burnoutklachten
 • Doorbreken van oude patronen
 • Meer connectie tussen gevoel en lichaam.
 • Angsten overwinnen.
 • Verbinding in het gezin, school en kind.

Naast boksen houd ik van paardrijden, surfen, suppen, wandelen in de natuur met mijn trouwe Witte Herder en luister ik graag naar muziek. Bij Kom uit je Boks ga ik soms ook lekker de natuur in of zoeken we juist uitdagingen op in de bewoonde wereld.

Wie weet zie ik je binnenkort.