Wie ik ben
Ik zal me even voorstellen...

Welkom op deze site.

Mijn naam is Rick Martens (1987). Ik groeide op in Den Helder en woon nu in Harderwijk met mijn echtgenote en drie kinderen. In mijn vrije tijd verdiep ik mij in de psyche van de mens en in ontwikkeling en zingeving. Daarnaast besteed ik graag tijd aan mijn familie, sporten en wandelen met mijn hond. Ik vond op jonge leeftijd mijn passie in het boksen. Dit maakte mij zelfverzekerder en was mijn uitlaatklep. Na jarenlang wedstrijd boksen doe ik het nu recreatief.
 
Ik ben vanaf mijn 17e al werkzaam in de zorg en heb veel ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. Momenteel ben ik werkzaam als ambulant begeleider, waarbij ik kinderen, jongeren en volwassenen in het autistisch spectrum met een normaal tot hoog iq individueel begeleidt.
Je ontdekt in het leven van de cliƫnt niet alleen zijn/haar problematiek, maar ook de mooie kanten. Dit geeft mij veel voldoening. Ik vind het een uitdaging om mensen in hun kracht te zetten door hen inzicht te geven in wie ze zijn.
Naast mijn interesse in de mens en mijn passie in het boksen, heb ik ervaring opgedaan in het bokscoaching:

  • Bokslessen aan jongeren met een lichtverstandelijke beperking
  • Sociale weerbaarheidstraining door middel van bokslessen aan hoogbegaafde kinderen op een basisschool.
  • Bokslessen op een middelbaar beroepsonderwijs.
  • Bokslessen aan Kopp-kinderen. 
  • Personal coaching door middel van boksen.
  • Emotieregulatie - Sociale weerbaarheidstraining door middel van bokslessen aan kinderen en jongeren in het autistisch spectrum met een normaal tot hoog iq.

Na lang het boksen te hebben gecombineerd met hulpverlener zijn neem ik met "Kom uit je Boks" de stap om anderen nog meer doelgericht verder te helpen.